Thodex’e tam iki gündür erişilmiyor. Tam 391 bin kişinin işlemlerine devam ettiği platform kurucusu Faruk Fatih Özdemir tam iki milyar dolarlık kripto paralar ile beraber Tiran’a kaçmış olduğu iddiaları gelmeye devam ediyor. Gelen açıklama sırasında şirketin 4 ila 5 gün sürecek bir bakım çalışmasından ötürü işlemlerin durdurulduğu bildirisi gelirken İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özer hakkında kapsamlı soruşturmalara başladı. Bir yandan da şahsın hava alanında kaçtığına dair görüntüler ortaya çıktı.
Ülkemiz yeni bir çiftlik bank vakası ile karşı karşıya mı kaldı diye merak ederken gelen söylentiler bu kadar kişinin dolandırıldığı yönde oluyor. Yatırımcıların ortalama olarak 2 ila 10 milyar dolar arasında parasının buharlaşmış olduğuna dair bilgiler gelirken tüm vatandaşlar savcılığa giderek kripto para borsası Thodex için açıklamalar için suç duyurularında bulunmaya devam ediyor.
Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olursa avukat Üsame Ceran, şirket sahibi olan Faruk Fatih Özer için nitelikli dolandırıcılık ifadelerinden dolayı suç duyurularında bulundu. Her ne kadar vatandaşlar şikayet ederek yurt dışı çıkış yasağı getirmek için uğraşsa bile yasak gelene kadar şahsın yurt dışına kaçtığına dair iddialar gelmeye başladı.
Başsavcılık tarafından gelen açıklamalara bakılacak olursa Thodex uygulaması için; ”Thodex adı verilen kripto para borsasında ve çok sayıda vatandaşın mağduriyetine yol açtığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup adı geçen sistem kapsamında gerçekleştiği suç teşkil eden tümeylemlerin tespiti ve failler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir’ ifadelerine yer vermiştir.
Her ne kadar yurt dışı yasağı gelse bile bu yasak gelene kadar şahsın yurt dışında görüntüleri ortaya çıktı. Polis tarafından sabah saatlerinde şirket merkezlerinin bulunduğu binaya geldiler ve yapılan incelemenin ardından ayrıldılar. Nitelikli dolandırıcılık ile suç örgütü kurmak suçlarından ötürü re’sen soruşturma süreçlerine başlandı. İlk yapılan açıklama sırasında; “Son zamanlarda borsamızda yaşanan çekim sorunları nedeniyle 20.04.2021 saat itibari ile planlı bakım çalışması yapılacak ve çalışma yaklaşık 6 saat sürecektir. Bakım çalışmamızın ardından, tüm sorunları gidermiş şekilde yeniden hizmetinizde olacağız.” Söylentileri gelmişti.
Son yapılan açıklama; “Son 2 yıllık süreçte kripto varlıklara duyulan ilginin artması ve büyük aktörlerin; sektöre dahil olması ile birlikte, borsaların büyümesi ve yeni adımlar atması da kaçınılmaz hale gelmiştir. İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız; dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri; uzun süredir şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup; devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır.” Söylentileri dikkatleri çekti.