Uzmanlar tarafından yapılan çeşitli araştırmalar, yarasalarda görülen koranavirüs ile ilgili yeni gelişmelerin yaşanmasına neden oldu. Gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte araştırmacılar, yarasalarda görülmekte olan koranavirüslerin soy ağacında yeni bir tür bulduklarını ifade etti. Yarasalarda keşfedilmiş olan koranavirüs türlerinin, buzdağının görünen yüzü olduğunu belirten araştırmacılar, yeni türün Kovid-19’a neden olan virüsün uzak akrabası olduğunu da açıklamalarına ekledi.
Çin’de yer alan Vuhan Viroloji Enstitüsünden bazı araştırmacılar, yarasalarda görülen koranavirüs ile ilgili çeşitli araştırmalar yaparak koranavirüs soy ağacında yeni bir tür bulduklarını açıkladı. Bu türlerin, şu anda buzdağının görünen kısmı gibi olduğunu belirten uzmanlar, yeni türlerin Kovid-19’a sebep olan virüslerin uzak akrabası olduğunu da belirtti.
Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19’un kökenini araştırmak için çeşitli çalışmalara başlamış ve virüsün Vuhan’da yer alan gıda pazarından kaynaklandığına yönelik bir kanıt bulamadıklarını ifade etmişti. Kovid-19 ile ilgili pek çok iddia, salgının başlarında gündemde yerini bulmuş ve insanlar bu iddiaları konuşur olmuştu.
Uzmanların yarasalarda görülmekte olan koranavirüs ile ilgili yaptığı çalışmalar, koranavirüs soy ağacı için yeni türlerin ortaya çıktığını gözler önüne serdi. Bulunan yeni türlerin Kovid-19’un yakın akrabası olup olmadığı ile ilgili birçok insan çeşitli sorular sormakta ve konunun detaylarını merak etmekte. Fakat uzmanlar, yeni türlerin Kovid-19’un uzak akrabaları olduğunu ve yapılan çalışmaların, şu anda buzdağının görünen kısmı gibi olduğunu ifade etmekte. Bu bağlamda yeni çalışmaların yapılması, koranavirüs türleriyle ilgili çok daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olunmasını mümkün kılacak gibi duruyor.