Tapu ve kadastro genel müdürü Mehmet Zeki Adlı yapmış olduğu son açıklama ile beraber tapuda sahtecilik yapanların önlerine geçmeyi başarmak için EKDS yani elektronik kimlik doğrulama sisteminin uygulamaya alınmış olduğunu dile getirdi.
Açıklaması sırasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı “İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde pilot uygulama başlattık. Ankara’da Yenimahalle Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile Çankaya Kadastro Müdürlüğümüzde şu anda pilot uygulama devam ediyor” sözlerine yer verdi.
Yaptığı açıklama sırasında ülkemizde yeni kullanılmaya başlanan ve içişleri bakanlığı nüfus ve vatandaşlık işeri genel müdürlüğü aracılığı ile işlemlere başlanan sistem yani EKDS olduğu aktarıldı.
Tapu ve kadastro genel müdürlüğü tarafından konu hakkında birçok uygulama yer aldığını ve bunların çok iyi bir şekilde yürütülmeye devam edildiği anlatıldı. Bu sırada; “İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde pilot uygulama başlattık. Ankara’da Yenimahalle Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile Çankaya Kadastro Müdürlüğümüzde şu anda pilot uygulama devam ediyor. Yeni kimlik kartlarımızda biyometrik vesikalık fotoğraf, parmak izimiz ve özel bir takım kişisel bilgiler var. Müdürlüğümüze gelen vatandaşlar, yeni kimlik kartlarını POS cihazı şeklindeki Kimlik Doğrulama Sistemine takıyor, parmak izini de alıyoruz ve otomatik olarak nüfustaki veri tabanına giriliyor. İşlem yapmak isteyen vatandaşın bilgileri sistemdeki verilerle karşılaştırılıyor. İşlem yapmak isteyen kişinin doğru kişi olup olmadığı sistemden teyit ediliyor. Doğrulanmış bilgilerin bize gelmesiyle tapuda sahteciliklerin önüne artık daha hızlı geçebileceğiz.” Sözleri ile konu detaylarına yer verdi.