İktidara yakın davranışlarıyla tanınan ORC Araştırma’nın Kurucusu Mehmet Pösteki’den gündeme bomba gibi düşecek bir açıklamalar geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma çalışmasını paylaştıklarını belirten Pösteki, yaptığı yayında “Çalışmamız AK Parti’yi tatmin edecek sonuçlar içermediği için olsa gerek, bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi. Doğrusu hiç şaşırmadık” dedi. Mehmet Pösteki, 24 Haziran seçimleri için en yakın tahmin eden araştırma şirketi olduklarını bildirdi.
ORC Araştırma Şirketi’nin sahibi Mehmet Pösteki, sosyal medyada yaptığı açıklamada, yayınladıkları son anket çalışması sonrası gündem yaratacak bir paylaşımda bulundu. “Bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi” diyen Mehmet Pösteki, şu ifadelere yer verdi:
Malumunuz; dün bir araştırma çalışması yayınladık. Çalışmamız AK Parti’yi tatmin edecek sonuçlar içermediği için olsa gerek, bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi. Doğrusu hiç şaşırmadık.
“SEÇMEN BU SAÇMALIKLARA ARTIK TAHAMMÜL EDEMİYOR”
Zaten oy kaybının en önemli sebeplerinden biri de bu. İstenileni vermeyeni itibarsızlaştırmak. Seçmen bu saçmalıklara artık tahammül edemiyor. Bizler de seçmenden aldığımızı kamuoyuna sunuyoruz.
24 HAZİRAN SEÇİMLERİNE VURGU YAPTI
ORC Şirketini bilimden ve etikten uzak durmakla suçlayanların ise ORC’nin 24 haziran tahminlerine bakmaları yeterlidir.
“MUHALEFETİN YAPTIĞINI ARTIK AK PARTİ YAPIYOR”
Araştırma firmalarını ve/veya seçmeni suçlayarak seçim kazanılsaydı, 20 yıldır AK Parti değil, tabela partileri yönetiyor olurdu ülkeyi ama 20 yıldır muhalefetin yaptığını bugün AK Parti yapıyor ve bu bile başlı başına haklılığımızı ortaya koyuyor.
Kendi yetersizliklerini Cumhurbaşkanına hissettirmemek için dün, YERLİ VE MİLLİ dedikleri bizlere bugün ne dedikleri hiç umurumuzda değil.
24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE EN YAKIN TAHMİNİ ORC ŞİRKETİ YAPMIŞTI
ORC Şirketi, 24 Haziran 2018 internet anketine katılanlardan yüzde 53.4’ü Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemişti. Yapılan anket çalışmasına göre CHP’nin aday olarak gösterdiği Muharrem İnce yüzde 23,8, İYİ Parti’nin aday olarak gösterdiği Meral Akşener’e ise yüzde 11.5’te kalmıştı.
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ise 24 Haziran seçimlerinde şu şekilde sonuçlanmıştı.
Recep Tayyip Erdoğan: %52.59 (ORC anketine göre tahmin %53,4)
Muharrem İnce: %30.64 (ORC anketine göre tahmin %23,8)
Selahattin Demirtaş: %8.40 (ORC anketine göre tahmin %8,7)
Meral Akşener: %7.29 (ORC anketine göre tahmin %11,5)
Temel Karamollaoğlu: %0.89 (ORC anketine göre tahmin %2,1)
Doğu Perinçek: %0.20 (ORC anketine göre tahmin %0,5)