Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman ilk sıralarda İstanbul yer alacak şekilde sıcaklıklarda farklı olması ön görülmüyor. Fakat hafta sonu süreçleri gelene kadar yurt genelinde yağışlarda etkisini görmesi de beleniyor. Özellik ile Zonguldak Bartın ve Kastamonu sınırları batı ve kıyı kesimleri alanlarında çok kuvvetli olan yağışlar ön görülürken bu durumdan ötürü sel baskınlarının olabileceğine dair açıklamalar geliyor.
Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamaları ile beraber Batı Karadeniz sınırlarında yer alan Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu gibi alanlardaki kıyı kesimler içerisinde yarın gün içerisinde çok şiddetli yağışlar ön görülüyor. Bu durum karşısında metre karelik alanlara ortalama olarak 51 ila 100 kg arasında yağışların gelmesi ön görülüyor. Bu durum karşısında Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman il genellerinde sel baskınları gibi durumlardan yıldırım ve yerel dolu gibi ani olaylara karşı dikkatli olma uyarıları geliyor. Ulaşım gibi anlarda aksama olmaması için de tedbirli olma konusunda uyarılar gelmeye başladı.
Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman İstanbul il genelinde Çarşamba gününe oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Bu açıklamalara paralel olacak şekilde herkesin sağanak yağışlara karşı tedbirli olması ön görülüyor. Bu durum karşısında Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman il genellerinde sel baskınları gibi durumlardan yıldırım ve yerel dolu gibi ani olaylara karşı dikkatli olma uyarıları geliyor. Ulaşım gibi anlarda aksama olmaması için de tedbirli olma konusunda uyarılar gelmeye başladı.