TCMB başkanı olarak görevine devam eden Şahap Kavcıoğlu bankada istihdam eden genel müdürler ile ilgili olarak bankacılık kaynakları, görüşme sırasında piyasada meydana gelen müdahale edilemeyecek durumlar ve piyasanın kendi iç hareketlenmelerinde dengelenebilecek olduğunu aktardı.
TCMB başkanı olarak görevine devam eden Şahap Kavcıoğlu TBB yönetiminde yer alan genel müdürler ile yeni bir online toplantı yaptı. Gelen haberlere bakılacak olursa toplantı sırasında karşılıklı bir şekilde ekonomik değerlendirmeler ele alınırken fikir alışverişleri meydana geldi.
Faydalı olarak yapılan bu görüşmenin ardından üst düzey olarak yer alan bankacılar, piyasa üzerinde müdahale işlemlerinde bulunmayacak olduğu, piyasaların kendi içlerinde rahat bir şekilde hareket edebilecek olduğu izlenimlerini aktardı. Para politika kurulundan daha önce açıklaması yapılan takvimin toplanacak olduğunu ve öne çekmek gibi bir durum olması konusunda bankacılık sektöründe TCMB başkanı olarak görevine devam eden Şahap Kavcıoğlu ile beraber TCMB tarafından uygulanacak olan para politikalarına karşı destek verilecek olduğu açıklandı.