Korona virüs risk değerlendirme haritalarına bakılacak olduğu zaman turuncu rengi ile yüksek renkli kategorisinde yer alan İzmir ve İstanbul illerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı bir süre daha devam edecek. Sarı rengi ile orta riskli kategoride yer alan Ankara için ise tamamen kaldırılacak.
İllerde meydana gelen korona virüs değerlendirme süreçlerine göre düşük riskli, orta riskli olarak yer alan illerde kısıtlamalar kaldırılıyor. Fakat yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak yer alan İzmir ve İstanbul gibi illerde kısıtlamalara bir süre daha devam edilecek.
Korona virüs süreçlerinde kontrollü normalleşme dönemleri için atılması ön görülen yeni adımlar kapsamında tüksek riskli kategorilerde yer alan İzmir ve İstanbul için kısıtlamalar bir süre daha devam edecek. Haritadaki sarı rengi ile yer alan orta riskli kategorideki Ankara için ise hafta sonu kısıtlamaları tamamen kaldırılacak. Ülke genelinde Cuma akşamları 21:00 da başlayıp pazartesi günü 05:00a kadar devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları birçok yüksek riskli kategoride yer alan illerde devam edecek.
Tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, orta son ve lise son sınıfları için yüz yüze eğitim süreçlerine geçilecek. Bunların yanı sıra orta risk grubunda yer alan Ankara içerisinde ortaokul ve liseler dahil her yerde yüz yüze eğitim süreçlerine geçilecek. İstanbul ve İzmir illeri içerisinde uygulama dışı kalarak sadece liselerde sınavlar yüz yüze olacak.
Ankara, İstanbul ve İzmir sınırlarında belirlenen kurallar çerçevesinde kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasite ile açılacak. Belirlenen kurallara dikkat etme zorunluluğu olurken sabah 09:00 da başlayan hizmetler 19:00 a kadar devam edecek ve ona göre kontroller yapılacak.
Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlamaları son bulunuyor. Ankara’da 100, İzmir ve İstanbul sınırlarında 50 kişiyi geçmeyecek şekilde düğün ve merasimler yapılabilecek.