enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
18,3577
EURO
18,0810
ALTIN
985,23
BIST
3.295,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C

Hindistan Varyantına Dair Korkutan Açıklama Geldi! Hem Aşıyı Hem de Bağışıklığı Yok Edebilir!

Hindistan Varyantına Dair Korkutan Açıklama Geldi! Hem Aşıyı Hem de Bağışıklığı Yok Edebilir!
02.05.2021
0
A+
A-

Covid-19 ve mutasyonları hakkında birçok kez açıklamada bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ‘Hindistan varyantının kaçış adlı proteinleri üreterek aşıyı ve hastalığı daha önce geçirmiş kişilerin bağışıklığını etkisiz hale getirebileceğinden şüpheleniyoruz’ sözleri ile açıklamada bulundu.

Muhammed Emin Akkoyunlu ‘varyantlar ve mutasyonlar virüsün hatalı olan üretimleri olduğundan dolayı aynı zamanda virüsün zararına da olan şeylerdir.

Aşıların Çoğunda İngiliz Varyantında Etkili Olduğu Görülüyor

Çin’in Vuhan kentinde meydana gelen G varyantının oldukça büyük salgınlar gerçekleştirirek çok daha kolay bir şekilde bulaşabileceğini açıkladı.  ‘İngiliz varyantının da çok daha hızlı ve seri bulaştığını gözlerimiz ile gördük. Normal virüse oranla 5 kat daha hızlı bulaşmaya neden oluyor. Varyantlardan korkutucu birden fazla özelliği var. Hastalığı daha önce geçirmiş kişilerde kaçak proteinler üretebilir ve aşıya yönelik bir direnç oluşabilir. Ama aşıların birçoğu yüzde 90’ının İngiliz varyantında etkili olduğunu gözler önüne seriyor’ açıklamalarında bulundu.

Güney Afrika kıtasında varyantı üzerinde 20’de fazla mutasyon bulunuyor. Bulunan antikorlar nedeni ile geliştirilmiş olan aşıların da dirençli olabileceğine sair şüpheler bulunuyor. İlerleyen günlerde oluşan varyantlara karşı yeniden aşı oluşturmak gerekebilir. Afrika bölgesindeki en büyük sorun ise genç yaştaki kişilerin oldukça yoğun ve fazla bir şekilde etkilenmesi.

Bulaşıcı Ve Öldürücülüğü Artabilir

Bulaşın %100 artmasının öldürücülüğün de %100 artmasının çok ama çok tehlikeli olduğunu açıklayan Akkoyunlu ‘bulaşın artmasından oldukça endişeliyiz. Brezilya, İngiltere ve Kaliforniya varyantlarında öldürücülüğün çok fazla olduğunu düşünmüyoruz.


İstanbul’da 5 Kişi de Rastlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından Hindistan varyantının İstanbul’da 5 kişiye bulaştığını ve İstanbul’da 5 kişide görüldüğünü açıkladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.