Dünya sağlık örgütü tarafından yayına alınan rapor incelenecek olduğu zaman 2050 yılına geldiğimiz zaman 2,5 milyar insanın her dört kişiden birinde işitme kaybı gözlenecek. Bu süreçlerde yapılan açıklama sırasında; “İşitme kayıpları 30 yıl sonra küresel sağlık sorunlarının merkezinde olacak” ifadelerine yer verilirken rapor sırasında aslında erken teşhis ve hijyenin ne kadar önemli olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.
Yapılan açıklama sırasında; “İşitme kayıpları 30 yıl sonra küresel sağlık sorunlarının merkezinde olacak” ifadelerine yer verilirken 2050 yılına geldiğimiz zaman tam 700 milyon kişinin bu sorun ile yüz yüze olacakları belirtildi. Bu durumun önüne geçmek için tedavi şekillerinin gelişen teknoloji ile beraber daha da geliştirilmesi gerektiğini aktarırken kulak sağlığı adına hijyen kurallarının çok önemli olduğunun altını çizdi.
Çocuklara doğdukları andan itibaren uygulanmaya başlanan kızamıkçık ve menenjit aşılarının işitme kaybı durumlarının yüzde atmış oranında önleyebilecek olduğu aktarılırken yeni doğan bebeklerde gelen olarak orta kulak iltihaplarının erken teşhisi ile çok önemli bir yere sahip olduğu anlatıldı.
Dünya sağlık örgütleri yetişkin olan kesimin ise işitme kayıplarına neden olabilecek gürültülerden uzak durmalarını ve bu süreçlerde hijyen kurallarına insan sağlığı için gereken önemi vermeleri gerektiğini dile getirdi. Tedavi edilemeyen işitme kayıpları karşısında kişilerin iletişim kurmalarından geçim sağlama sırasında çalışmalarını dahi derinden etkileyebilecek olduğuna yer verdi.