Boyun Fıtığı genelde vücudum çok kullanan kişilerde görülmektedir. 20 ve 40 yaş arasında görülmeye başlanır. Tam anlamıyla genetik olarak çocuğa bir geçiş olmasa bile anne ve babasında Boyun fıtığı hastalığı olan çocukların, boyun fıtığı olma ihtimalleri daha yüksektir.
Boyun Fıtığının belirtileri
Fıtıklaşmış disk omuriliğe baskı yaparak bacaklarda da soruna sebep olabilir. Bu durum çok nadir olarak görülmektedir. Ayaklarda uyuşma meydana gelebilir. Aynı zamanda idrar ve gaita kaçırma durumu çok nadir de olsa görülebilir.
Omurilik dokusuna ve sinir köküne baskı yapıldığı takdirde, baskı yapılan bölgede ödem meydana gelir. Yukarıda belirtilmiş olan boyun fıtığının belirtilerinden sizde görülen bir belirti varsa mutlaka doktora başvurmanız gerekir.
Boyun Fıtığının Nedenleri
Boyun fıtığının sebeplerinden olan bu nedenlerden kaçınarak hasta olma riskini minimuma indirmek sizin elinizdedir. Bu durumlardan kaçınmazsanız boyun fıtığına yakalanma riskiniz artar.
Boyun ağrılarınız çekilmez hale geldiyse ve gittikçe artıyorsa, mutlaka bir Beyin Sinir cerrahisi uzmanına görünmelisiniz. Boyun fıtığının belirtilerinden bir veya birkaçı bile varsa doktora gitmeyi ihmal etmeyin. Tıp ve omurga cerrahisinin ilerlemesi ile artık mikro hassasiyetle yapılması gereken boyun fıtığı gibi hassas hastalıkların ameliyatları da kolaylıkla yapılabiliyor. Omurga ameliyatlarının arasında en kolay yapılan ameliyatlardan biri de boyun fıtığı ameliyatıdır. Hastalığı kabullenir ve doktora giderseniz kolay bir çözüm mutlaka bulunacaktır.