enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
18,3688
EURO
18,0999
ALTIN
984,27
BIST
3.295,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Boyun Fıtığı Nedenleri ve Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Boyun Fıtığı Nedenleri ve Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
10.01.2021
0
A+
A-

Boyun Fıtığı genelde vücudum çok kullanan kişilerde görülmektedir. 20 ve 40 yaş arasında görülmeye başlanır. Tam anlamıyla genetik olarak çocuğa bir geçiş olmasa bile anne ve babasında Boyun fıtığı hastalığı olan çocukların, boyun fıtığı olma ihtimalleri daha yüksektir.

Boyun Fıtığının belirtileri

  • Boyun ağrısı. Bu ağrı başın arka kısmından başlayarak şakaklara doğru yayılabilir. Boyun ağrısı şiddetlidir, geçmez ve kolları kadar yayılan bir ağrıdır.
  • Sırt, omuz ve kollarda ağrı görülmesi.
  • El becerilerinde azalma meydana gelmesi.
  • Parmaklarda ve kollarda uyuşmalar. Aynı zamanda karıncalanma meydana gelmesi.
  • Duyu kaybı ve elektriklenme.
  • Kol ve el kaslarında güç kaybı görülmesi.
  • Reflekslerde zayıflama ve kolda incelme görülmesi.
Boyun Fıtığı

Boyun Fıtığı

Fıtıklaşmış disk omuriliğe baskı yaparak bacaklarda da soruna sebep olabilir. Bu durum çok nadir olarak görülmektedir. Ayaklarda uyuşma meydana gelebilir. Aynı zamanda idrar ve gaita kaçırma durumu çok nadir de olsa görülebilir.

Omurilik dokusuna ve sinir köküne baskı yapıldığı takdirde, baskı yapılan bölgede ödem meydana gelir. Yukarıda belirtilmiş olan boyun fıtığının belirtilerinden sizde görülen bir belirti varsa mutlaka doktora başvurmanız gerekir.

Boyun Fıtığının Nedenleri

  • Ağır yük kaldırma, ters bir harekette bulunma ve itme hareketlerinin sıklıkla yapılması bağ dokusunun yırtılmasına yani fıtığa sebep olabilir.
  • Trafik kazaları veya yüksek bir yerden düşme.
  • Duruş bozukluğuna sebep olan uzun süreli masa veya bilgisayar başında oturmak.
  • Uzun süre boynu eğerek cep telefonu kullanmak ve cep telefonunu boyun ile omuz arasına koyup konuşmak.

Boyun fıtığının sebeplerinden olan bu nedenlerden kaçınarak hasta olma riskini minimuma indirmek sizin elinizdedir. Bu durumlardan kaçınmazsanız boyun fıtığına yakalanma riskiniz artar.

Boyun ağrılarınız çekilmez hale geldiyse ve gittikçe artıyorsa, mutlaka bir Beyin Sinir cerrahisi uzmanına görünmelisiniz. Boyun fıtığının belirtilerinden bir veya birkaçı bile varsa doktora gitmeyi ihmal etmeyin. Tıp ve omurga cerrahisinin ilerlemesi ile artık mikro hassasiyetle yapılması gereken boyun fıtığı gibi hassas hastalıkların ameliyatları da kolaylıkla yapılabiliyor. Omurga ameliyatlarının arasında en kolay yapılan ameliyatlardan biri de boyun fıtığı ameliyatıdır. Hastalığı kabullenir ve doktora giderseniz kolay bir çözüm mutlaka bulunacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.