enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
18,3507
EURO
18,0765
ALTIN
985,71
BIST
3.295,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C

Bilim Kurulu Sonrası Yazılı Açıklama Geldi! Son Dakika Haberi

Bilim Kurulu Sonrası Yazılı Açıklama Geldi! Son Dakika Haberi
07.10.2021
0
A+
A-

Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının sona erdiğini söyledi. Toplantı sonrası açıklama yapan Fahrettin Koca yazılı açıklamalarını yaptı…

Fahrettin Koca yaptığı yazılı açıklamalarla beraber bugün itibariyle aktif vakaların %50’sinden fazlasının 30 yaş altı kişiler olduğunu belirtti. Fahrettin Koca aynı zamanda 2 doz BioNTech aşısı yaptıran kişilere 3.doz aşıya ihtiyaç duymayacaklarını belirtti. Fahrettin Koca 2 doz Mrna aşısı olanların ise şu an için 3.doz aşı olmalarının gerek olmadığını söyledi.

Bilim Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarla beraber video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama yapıldı. Kurulun yaptığı açıklamalarla salgının seyri, hastaneye yatış oranı, yaş dağılımı ve 3.doz aşı uygulaması gündemde bir araya geldi. 65 yaş ve üzeri bu noktada en riskli yaş grubu olarak görüldü ve 18 yaş üzeri herkesi kapsayacak şekilde devam eden aşılama programının başarılı olacağını söylendi.

Fahrettin Koca yüksek aşılama oranına erişildiğini ve bu durumunda vaka sayılarında yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Fahrettin Koca konu ile alakalı 18 yaş üzeri vatandaşların aşıları yüksek orana yaklaşıldığını belirtti.

Vakaların %50’si 30 Yaş Altı

Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarla aktif Covid vakaları konusunda yüzde 50’den fazlasının 30 yaş altındaki vatandaşlardan oluştuğunu söyledi. Genç vatandaşların daha fazla hastalığa yakalandığını belirtti aynı zamanda aşılama programında 18 yaş ve üzeri kişilerin öncelikli olması gerektiğini belirtti.

Bununla birlikte gençlerin aktif vakalar içerisinde bulunsa da bu durum hastaneye yatış sayısına ve yoğun bakıma yansımadığını ve daha hafif atlattıklarını belirtti. Fahrettin Koca hastalığa daha fazla yakalanan kişilerin gençlerin oluşturduğunu belirtti fakat bu noktada hastalığın ailelere taşıma oranının riskli olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.